Yazılım; en basit haliyle bir bilgisayarı, makineyi, telefonu, tableti, makineleri,fabrikaları ve birçok sistemi belli işlevleri yerine getirmek üzere yöneten ve bilgisayara ne yapacağını söyleyen bunu yaparken kodlanmış komutlar halinde hayatı kolaylaştıran harikalar dizisidir.
Günümüzde yazılım hayatımızın büyük bir alanını kaplar. Yaptığımız birçok işlem yazılım altyapısına sahiptir. Bankacılık, sağlık, eğitim, eğlence, hizmet gibi birçok alanda işlemlerimiz artık yazılım temellidir. Yazılım hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlamaktadır. Günümüzde şirketler muhasebe, personel takibi gibi birçok işlemi bilişim temelli gerçekleştirmektedir. Sağlık sektöründe randevu almaktan, reçete sürecine kadar tüm işlemlerimizi yazılım ile çözmekteyiz. Gündelik hayatımızın vazgeçilmezi telefonlarımız yazılımlarla doludur. Özellikle Dünya olarak içinden geçtiğimiz pandemi sürecinde eğitim, alışveriş gibi birçok şeyi online gerçekleştirdik. Online süreçlerin artmasıyla birlikte yazılım bizler için vazgeçilemez bir konumdadır. Şirketler kendi bünyelerinde yazılımcılara büyük bir önem vermekte ve iş imkanı sağlamaktadır. Değişen ve gelişen dünyada yazılım geliştiriciler için önemli iş alanları açılmakta, istihdam artmaktadır.
Bilgisayar programlarının ve elektronik cihazların harekete geçmesini sağlayan yazılımları üreten yazılım uzmanlarının başlıca görevleri şunlardır:
-Mobil cihazlarda, bilgisayarda ya da yazılım kullanılan farklı ortamlar içerisinde sistem geliştirmek,
-Söz konusu ortamlarda yazılım tasarlamak,
-Yazılım ve sistemlerin geliştirilmesini sağlamak,
-Yazılım ve sistemlerin tasarımından bakımına, test edilmesinden değerlendirilmesine kadar tüm aşamaları takip etmek ve kontrol altında tutmak,
-Teknolojinin gelişmesiyle değişen yazılım sektörüne ayak uydurmak için sürekli araştırma yapmak,
-İşletim sistemleri kurmak,
-Yazılımların hatasız çalışması için çözümler üretmek.
Öncelikle bir şeyin nasıl üretileceği konusunda örnek model (paradigma) ve bilgisayar programlamada kullanılan algoritma ve yazılım dilleri konusunda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu sorunu çözmek için oluşturduğumuz yazılım programımız sizlerin geleceğini düşünerek tasarlandı. Bu aşamadan sonra hangi yönde kendimizi geliştirmek istediğimizi seçmemiz gerekiyor. Bu seçim için gerekli rehberlik ve yönlendirme çalışmalarımızı zamanı geldikçe göreceksiniz.
Değişen ve gelişen teknolojiyi yakından takip eden ve bu alanda kendini geliştirmek isteyenler bu bölümü tercih etmelidir.
Yazılım uzmanlığı için üniversite eğitimi şart değildir. Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği gibi alanlarında eğitim almak daha donanımlı bir yazılım uzmanı olmanızı sağlar.
Matrix Yazılım Anadolu Lisesi bir yandan akademik eğitiminizi tamamlayıp sizleri üniversiteye hazırlarken bir yandan da sistematik, sarmal bir eğitim uygulaması ile sizlerin 4 yılın sonunda gereken yazılım donanımına ulaşmanızı sağlar.
- En iyi meslekler listesinde ilk 10 içinde
- Çalışan talebi hızla büyüyor
- Evden ya da dünyanın herhangi bir yerinden çalışma fırsatı var
- Sürekli öğrenmeye ve gelişime açık
- Yaratıcılığı teşvik ediyor
- Farklı kariyer yollarını içeriyor
- Her şirketin teknoloji ile bağı olması nedeniyle farklı sektörlerde çalışma fırsatı yaratıyor
- Problem çözme becerisini geliştiriyor
Sayamadığımız birçok neden olabilir; ama mutlaka birkaç sebebiniz olması gerekiyor. Yaşınız ne olursa olsun bu işi yapabilirsiniz. Yeter ki bilgisayar başına oturduğunuzda hedeflerinizden vazgeçmeyin.