YAZILIM DİLLERİ VE TEKNOLOJİLERİ

YAZILIM DİLLERİ VE TEKNOLOJİLERİ

Matrix Yazılım Koleji olarak öğrencilerimize eğitimleri boyunca yazılım dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ederek, dünyanın en popüler yazılım dilleri ve teknolojilerini (Html, Css, JavaScript, C#, .NET, Python, SQL, .Net Core,.Net MVC, Flutter, Dart, Unity vb.) öğretiyoruz. Matrix öğrencileri sektörel anlamda (mobil,web,oyun vb.) en yaygın teknolojileri öğrenerek kendilerine iyi bir kariyer hazırlamış olurlar.

Python

Öğrencilerimiz Python programlama dili ile programlamanın temellerini öğrenecektir. Python programlama dilinin basit ve temiz bir söz dizimi vardır. Bu özelliğinden dolayı program yazmak, yazılan programı okumak ve anlamak diğer dillere nazaran daha kolaydır.Python’da hızlı bir şekilde program geliştirilebilir. Python’un son derece basit ve hızlı bir şekilde kod geliştirilebilen bir programlama dili olduğu görülmektedir

Python dünyanın en çok kullanılan programlama dilleri arasındadır. Python’un artan popülaritesinin altında kolay öğrenilmesinin yanı sıra, geniş bir kullanıcı topluluğuna sahip olması, bilimsel çalışmalara olanak vermesi, çok geniş ölçekte geliştirme yapılabilmesi, veri madenciliği işlemlerini yapabilmesi, derin öğrenme gibi yapay zeka uygulamalarının da geliştirilebilmesi nedeniyle popülaritesini arttırmıştır.

Python ile

  • Yapay zekâ ve makine öğrenmesi
  • Bilimsel hesaplamalar ve Veri analizi
  • Web uygulamaları
  • Masaüstü uygulama geliştirme
  • Nesnelerin interneti vb. birçok uygulama yapılabilir.

C#

Öğrencilerimiz C# ile nesne yönelimli programlamaya giriş yaparak, yazılımın temel taşları olan sınıf, metot, kalıtım, soyutlama gibi önemli kavramları öğrenir.Microsoft tarafından geliştirilen ve desteklenen dünyanın en popüler uygulama geliştirme teknolojilerinden biri olan .Net Framework hakkında bilgi sahibi olur ve bu teknoloji ile uygulama geliştirir.

C# Microsoft tarafından geliştirilen modern bir programlama dilidir. Dünyanın en popüler programlama dillerinden biridir. Öğrenilmesi kolay, esnek, güvenli, çok yönlü ve modern bir yapıya sahiptir. C# ile birbirinden farklı yazılım programları kolayca kodlanabilmektedir. Masaüstü, web, mobil, bulut, oyun gibi birçok uygulamayı C# kullanarak oluşturabiliriz.

C# ile

  • Web uygulamaları
  • Masaüstü uygulama geliştirme
  • Oyun geliştirme
  • Mobil Programlama
  • Konsol Uygulamaları vb. birçok uygulama yapılabilir.

Front-End

Öğrencilerimiz, web alanına ilişkin öğrenecekleri dil ve teknolojier ile Türkçe karşılığı “Önyüz” olan Frontend alanında sağlam bir temel oluşturmuş olurlar. Geliştirilen bir web sitesinin ön yüzünü HTML, CSS ve JavaScript gibi teknolojileri kullanarak görsel tarafını oluştururlar. Bu dersi alan öğrencilerimiz isterse meslek hayatlarına front-end developer ( Ön yüz geliştiricisi ) olarak devam edebilirler.

Html5 öğrenerek, web sayfalarında paragraf, metin biçimlendirme, sayfa düzeni, resim-video gibi temel kavramların nasıl kullanacağını bilir ve uygular.

CSS ile web sayfalarını görsel açıdan (boyut, renk , font vs.) biçimlendirir. Web sayfalarına renk, düzen ve esneklik katarak daha fazla kullanıcının ilgisini çekmemizi sağlar.

Bootstrap ile tasarlanan web sayfalarını kolay bir şekilde tablet, telefon, masaüstü bilgisayar ve her türlü ekran çözünürlüğüne duyarlı olarak ayarlamayı öğrenir. Bootstrap grid sistemi ile kolaylıkla responsive web sayfaları yapmayı öğrenir.

JavaScript ile değişkenleri, kontrol ve döngü yapılarını, dizileri ve fonksiyonları kullanarak etkileşimli ve dinamik web sayfaları hazırlar.

Back-End

Öğrencilerimiz, web alanına ilişkin öğrenecekleri dil ve teknolojier ile Türkçe karşılığı “Arkayüz” olan Backend alanında sağlam bir temel oluşturmuş olurlar. Geliştirilen bir web sitesinin sunucu ve veri tabanı işlemlerini yaparak uygulama içinde bu yapının bir arada ve uyum içinde çalışmasını sağlar ve denetlerler. Bu dersi alan öğrencilerimiz isterse meslek hayatlarına back-end developer ( Ön yüz geliştiricisi ) olarak devam edebilirler.

ASP.NET MVC sayesinde .Net framework dilleri ile MVC pattern kullanılarak hızlı çalışan, test edilebilir, tekrar kullanılabilir parçaları olabilen web uygulamaları geliştirirler. Katmanlı mimari yapısını kullanarak uygulama geliştirmeyi öğrenirler. Microsoftun veri erişim katmanı olarak geliştirdiği ADO.NET mimarisinin bağlantılı ve bağlantısız katmanları ile verinin nasıl manipule edileceği ve veriye erişim ile ilgili işlemleri öğrenirler

Database

Veritabanı dersini alan öğrencilerimiz; verileri sorgulamak, değiştirmek ve tanımlamak, aynı zamanda erişim kontrolü sağlamak üzere neredeyse tüm ilişkisel veritabanlarında kullanılan programlama dili olan SQL sorgu dilini en ince ayrıntılarıyla öğrenmiş olurlar. Yazılım sistemlerinin veri depolama ve veri yönetimi işlemlerini, iş zekâsı ve analiz uygulamalarını destekleyen, ilişkisel bir veritabanı yönetimini yapabilirler.

Öğrencilerimiz Microsoft tarafından geliştirilen ilişkisel bir veritabanı yönetim sistemi olan Microsoft SQL Server kullanımını ve yönetimini öğrenirler. Microsoft SQL Server, dünyanın en popüler ve güçlü veritabanı yönetim sistemlerinin başında gelmektedir.

Mobile App

Mobil Uygulama Geliştirme dersinde , öğrenciye; mobil uygulamalar yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.Öğrenci mobil uygulama geliştirmeyle ilgili temel kavramları öğrenir.Hibrit uygulama ile tek bir kod alt yapısıyla hem Android hem iOS cihazlarda çalışabilen mobil uygulamalar geliştirmeyi öğrenirler.Mobil uygulama için Dart programlama dilini öğrenir, Flutter ile uygulama geliştirirler.

Flutter ile tek bir kod altyapısı kullanılarak, aynı anda iOS ve Android işletim sistemleri için geliştirme yapılabilmektedir.Yazılım piyasası açısından tek bir kod altyapısı sayesinde geliştirme ve bakım maliyetleri, Native uygulama geliştirme maliyetlerine göre çok daha düşüktür.

Game Development with Unity

Oyun Programlama dersinde , öğrenciye dünyanın en popüler oyun motorlarından olan Unity ile 2D oyun programlama, tasarım ve geliştirme işlemleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazanırlar.

Öğrenci oyun geliştiriciliği ile ilgili kavramları öğrenir. Oyun uygulamasında temel kodlama yapar.Karakter ve çevre düzenlemeleri yaparak; Senaryo oluşturma adımlarını, resim düzenleme işlemlerini yapar.İki boyutlu modelleme adımlarını uygular. Oyun programına aktarma adımlarını uygular.Oyunda animasyon işlemlerini ve simülasyon işlemlerini yapar.Test etme ve iyileştirme işlemlerini ve derleme ve yayımlama işlemlerini yapar.Unity arayüzünü tanıyıp, etkin bir şekilde kullanarak 2D oyunlar geliştirir.

CSharp python HTML5 CSS3 Boostsrap JavaScript SQL GitHub Git